Drentse Hooglanden Wandel2daagse vanuit Westerbork vindt plaats op zaterdag en zondag 19 en 20 oktober 2019. De start is bij Zalencentrum Meursinge, Hoofdstraat 48 te Westerbork. De stichting heeft wederom met een enthousiaste groep vrijwilligers voor beide dagen afwisselende en schitterende routes uitgezet. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn de 15, 20 en 30 kilometer.

OMGEVING

Vanuit Westerbork wandel je via het natuurgebied Orvelte, waar de gebieden Orvelterbosjes, Reijntjesbos, Reijntjesveld onder vallen naar het museumdorp Orvelte. Aan de andere zijde van Westerbork ligt het mooie Scharreveld.
Het Scharreveld is hard op weg om weer een van de grotere heidevelden van Drenthe te worden. De vogelrijkdom van het gebied is enorm toegenomen. Heikikkers en Rugstreeppadden hebben de nieuwe waterpartijen al weten te koloniseren. Zeldzame plantensoorten als Heidekartelblad en zonnedauw breiden zich nu weer uit.

ROUTES

Beide dagen wandelen we naar een ander gebied. Eind januari of begin februari leest u waar we de eerste dag heen wandelen en waar de tweede dag ons brengt. Jaarlijks worden nieuwe routes gemaakt en uitgezet. Onderweg komen jullie stempelposten tegen met wandelvriendelijke prijzen voor de diverse drink- en eetwaren. Ook zijn op alle stempelposten toiletten aanwezig.

HONDEN

Het meenemen van een hond is toegestaan, mits aangelijnd. Wanneer er een stuk route is waar het verboden is voor honden, dan zorgen wij voor een alternatieve route voor de hondenbezitters.

Datum: 19 en 20 oktober 2019

Locatie: Zalencentrum Meursinge, Hoofdstraat 48, 9431 AE  Westerbork

Afstanden: 30 – 20 – 15 kilometer

Starttijd 30 km : tussen 8:30 en 10:00 uur

Starttijd 20 en 15 km: tussen 9:00 en 11:00 uur

Kosten per deelnemer:

€ 4,00 per dag (alleen bij voor inschrijving)

€ 5,00 per dag aan de kassa

Leden van de KWBN krijgen € 1,- korting per wandeldag

LET OP: 1 dag lopen kan ook !!

westerbork-patrickveenhuis

Schrijf je hier in met korting voor de Drentse Hooglanden Wandel2daagse vanuit Nieuw Balinge op 4 en 5 mei 2019. Dit is mogelijk tot twee weken voorafgaand aan het evenement.

Na betaling is de reservering definitief, u ontvangt GEEN bevestiging per mail. Uw startkaart ligt klaar bij het startbureau.

In het bestelproces komt u de kolom ‘opties’ tegen. U kunt hier de afstand invullen die u wilt gaan wandelen.