Drentse Hooglanden Wandel2daagse vanuit Nieuw Balinge vindt plaats op zaterdag en zondag 4 en 5 mei 2019. De start is bij Koffie- en theehuis Bi’j Oons aan de Voornweg 1 te Nieuw Balinge. De stichting heeft wederom met een enthousiaste groep vrijwilligers voor beide dagen afwisselende en schitterende routes uitgezet. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn de 15, 20 en 30 kilometer.

OMGEVING

De omgeving van Nieuw-Balinge bestaat uit een combinatie van landbouwgebied (veenontginningen) en de uitgestrekte heidevelden van het Mantingerveld, met als belangrijkste onderdelen het Mantingerzand ten noorden van het dorp en het Lentsche Veen ten oosten ervan. In het 850 hectare grote natuurgebied van Natuurmonumenten wordt een natuurherstelprogramma uitgevoerd om enkele versnipperde gebieden weer met elkaar te verbinden.

ROUTES

Beide dagen wandelen we naar een ander gebied. Op de zaterdag lopen we door het Mantingerzand. Hierbij komen we onder andere langs de ijsbaan van Nieuw-Balinge en het Mekelermeer. Op de zondag wordt er richting Meppen en Oosterhesselen gewandeld. Hier komen we onder andere langs de Hooilanden en klein landgoed Havezathe De Klencke. Onderweg komen jullie stempelposten tegen met wandelvriendelijke prijzen voor de diverse drink- en eetwaren. Ook zijn op alle stempelposten toiletten aanwezig.

HONDEN

Het meenemen van een hond is toegestaan, mits aangelijnd. Wanneer er een stuk route is waar het verboden is voor honden, dan zorgen wij voor een alternatieve route voor de hondenbezitters.

Datum: 4 en 5 mei 2019

Inschrijven met korting is beëindigd. U kunt zich inschrijven bij de kassa op 4 en/of 5 mei. Tot dan!

Locatie: Koffie- en Theehuis Bi’j Oons, Voornweg 1, 7938 RC  Nieuw Balinge

Afstanden: 30 – 20 – 15 kilometer

Starttijd 30 km : tussen 8:30 en 10:00 uur

Starttijd 20 en 15 km: tussen 9:00 en 11:00 uur

Kosten per deelnemer:

€ 4,00 per dag (alleen bij voor inschrijving)

€ 5,00 per dag aan de kassa

Leden van de KWBN krijgen € 1,- korting per wandeldag

LET OP: 1 dag lopen kan ook !!

Dikke den 667x500

Inschrijven met korting is beëindigd.

U kunt zich inschrijven bij de kassa op 4 en/of 5 mei. Tot dan!

Schrijf je hier in met korting voor de Drentse Hooglanden Wandel2daagse vanuit Nieuw Balinge op 4 en 5 mei 2019. Dit is mogelijk tot twee weken voorafgaand aan het evenement.

Na betaling is de reservering definitief, u ontvangt GEEN bevestiging per mail. Uw startkaart ligt klaar bij het startbureau.

In het bestelproces komt u de kolom ‘opties’ tegen. U kunt hier de afstand invullen die u wilt gaan wandelen.

Opgave Drentse Hooglanden Wandel2daagse vanuit Nieuw Balinge op 4 en 5 mei 2019. Na betaling is de reservering definitief, u ontvangt geen bevestiging per mail. Uw startkaart ligt klaar bij het startbureau.
Nieuw-Balinge 2019 - za
Nieuw-Balinge 2019 - zo
Nieuw-Balinge 2019 - za-zo-kwbn
Nieuw-Balinge 2019 - za-kwbn