Nieuw Balinge

Drentse Hooglanden Wandel2daagse vanuit Nieuw Balinge vindt plaats op zaterdag en zondag 4 en 5 mei 2024. De start is bij Koffie- en theehuis Bi’j Oons aan de Voornweg 1 te Nieuw Balinge. De stichting heeft wederom met een enthousiaste groep vrijwilligers voor beide dagen afwisselende en schitterende routes uitgezet. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn de 30, 20, 15 en zelfs een 10 kilometer. je kunt zelf ervoor kiezen om 1 of beide dagen te wandelen. Zaterdag gaan de wandelingen vooral over de velden. Zondag nemen we u mee naar de prachtige bossen in onze omgeving. Op zondag wordt de 10 km anders dan anders. U wordt naar een plekje op 10 km afstand gereden waardoor u meer van de omgeving kunt zien.

OMGEVING

De omgeving van Nieuw-Balinge bestaat uit een combinatie van landbouwgebied (veenontginningen) en de uitgestrekte heidevelden van het Mantingerveld, met als belangrijkste onderdelen het Mantingerzand ten noorden van het dorp en het Lentsche Veen ten oosten ervan. In het 850 hectare grote natuurgebied van Natuurmonumenten wordt een natuurherstelprogramma uitgevoerd om enkele versnipperde gebieden weer met elkaar te verbinden. De tochten worden uitgezet in de staatsbossen van Gees, over het Mantingerveld en over het Mantingerzand.

ROUTES

Beide dagen wandelen we naar een ander gebied.  Onderweg kom je op alle afstanden stempelposten tegen met (soms beperkte) catering en sanitaire voorzieningen. Wil je weten hoe een wandeling eruit ziet? Bekijk dan onderstaande film met dank aan likeahike.com.

HONDEN

Het meenemen van een hond is toegestaan, mits aangelijnd. Wanneer er een stuk route is waar het verboden is voor honden, dan zorgen wij voor een alternatieve route voor de hondenbezitters.

Bescherm jezelf bij warm en vochtig weer tegen muggen.

Datum:4 en/of 5 mei 2024

Het huidige inschrijftarief geldt tot 25 april, daarna betaal je 1 Euro meer.
Je kunt altijd op de dag zelf ter plekke inschrijven.

Locatie: Koffie- en Theehuis Bi’j Oons, Voornweg 1, 7938 RC  Nieuw Balinge

Afstanden: 30 – 20 – 15-10 kilometer

Starttijd 30 km : tussen 8:00 en 10:00 uur

Starttijd 20 : tussen 8:30 en 10:30 uur

Starttijd 15 en 10 km: tussen 9:00 en 11:00 uur

Kosten per deelnemer:

€ 5,00 per dag (alleen bij voor inschrijving)

€ 6,00 per dag aan de kassa

Leden van de KWBN krijgen € 1,- korting per wandeldag

LET OP: 1 dag wandelen kan ook