7 redenen

7 redenen waarom u mee zou moeten doen aan de wandel2daagse door de Drentse Hooglanden.

  1. De schoonheid van het Drentse land. Dat zeggen wij niet alleen. Ook de deelnemers aan de wandel2daagse laten dat keer op keer weten. Of de wandelaars nu hier uit de regio komen of uit de rest van Nederland, regelmatig horen we de kreet: “wat is het hier mooi!”.
  2. Drenthe is bekend om haar cultuurhistorie. Van resten van menselijke bewoning vanaf het eerste begin, historische gebouwen, erven, tuinen en parken tot het historische landschap.
  3. De routes van de wandel2daagse kennen geen hoogteverschillen. Het is daardoor goed toegankelijk. Deels verhard en onverhard, maar prima te belopen. Nieuw Balinge is omringd door Natura 2000 landschappen en dat zie je!
  4. Je komt helemaal tot rust. Als je door de Drentse Hooglanden wandelt, draagt de prachtige omgeving bij aan een natuurlijk ‘zen’gevoel.
  5. Drenthe is de oerprovincie. Waarbij oer staat voor authentiek, origineel, oorspronkelijk, stoer, no nonsens, puur en echt. Dat voel je!
  6. Drenthe kent veel cultureel erfgoed. Volgens de definitie is het “onze erfenis van het verleden, waarmee we vandaag leven, en wat we willen doorgeven aan generaties na ons.” Voorbeelden zijn de plaggenhut en de afwisseling van de zand, heide en veenlandschappen in en om Nieuw Balinge. Maar ook de prachtige dorpen met brinken, paden en authentieke woonhuizen.
  7. En tenslotte -en niet onbelangrijk: gastvrij. De gemoedelijkheid en gastvrijheid zijn spreekwoordelijk in Drenthe. Dat kenmerkt ook de pleisterposten onderweg. De mensen van de pleisterposten zijn er klaar voor en zorgen bovendien naast koffie en thee ook voor andere versnaperingen.

Streamer: ‘Drenthe is de oerprovincie’