Home Informatie Kosten Inschrijven Tip's Verblijven Contact
Doe mee en geniet van het mooie Drentse landschap 28 en 29 april 2018   Nieuw Balinge 19 en 20 mei 2018   Beilen 20 en 21 oktober 2018   Westerbork

Stichting Magisch Volksvermaak

Oosteinde 11

9431AT

Westerbork

info@wandel2d.nl

Training

Wanneer u tochten gaat wandelen is het verstandig om de lengte van de wandeling rustig en met regelmaat op te bouwen. Daarmee voorkomt u dat uw wandelpret omslaat in wandelellende.

Wat kunt u het beste vooraf eten? Is de gewone maaltijd genoeg of heeft u meer energie nodig? Wat kunt u tijdens langere wandeltochten eten en drinken?

Een blaar is een huidletsel: een ophoping van vocht tussen de opperhuid en de lederhuid, die zorgt voor een blaas. Een branderige rode huid is het eerste voorteken.


Meer...

Eikenprocessierups

Vermijd contact!

Raak de rups niet aan! Draag kleding die je lichaam bedekt.

Onzichtbare brandharen veroorzaken klachten: jeuk, huiduitslag en irritatie van ogen en luchtwegen.

Toch in aanraking gekomen met de brandharen? Was of spoel de huid en ogen goed met water.

Een teek? Pak 'm beet!

Geef Lyme geen kans!

Wandelen is volgens de deskundigen de sport bij uitstek om op een verantwoorde en ontspannen manier de conditie te verbeteren.

Het risico op blessures is klein, omdat er maar weinig piekbelastingen op het lichaam worden uitgeoefend.

Meer... Meer... Meer... Meer... Meer...

Voor de kleding zijn er vele mogelijkheden, mede afhankelijk van het weer, uw budget en wat u prettig vindt zitten. Het is vooral belangrijk dat u kleding kiest waarin u zich goed kunt bewegen.

Wandelschoeisel moet aan enkele eisen voldoen. De schoenen moeten ingelopen zijn en soepel en gemakkelijk (niet te strak) zitten. De voeten zwellen namelijk iets op na een tijdje lopen. Oneffenheden aan de binnenkant of kapot binnenwerk zijn uit den boze.

Helaas wordt de aankoop van dure wandelschoenen te vaak teniet gedaan door er de verkeerde sokken in te dragen.

De keuze van sokken is erg belangrijk. Kies voor wol, badstof of katoen, zónder naden of stoppen en van niet te grove structuur.


Meer... Meer... Meer...

Voeding

Blaren

Tekenbeet

Blessures

Kleding

Schoeisel

Sokken en zweetvoeten